فهرست مطالب

مدیریت اطلاعات سلامت - سال ششم شماره 1 (پیاپی 11، بهار و تابستان 1388)

نشریه مدیریت اطلاعات سلامت
سال ششم شماره 1 (پیاپی 11، بهار و تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • هادی لطف نژاد افشار، زهرا زارع فضل الهی، معصومه خوش کلام، پیمان رضایی هاچه سو صفحه 1
    مقدمه
    با وجود توسعه قابل توجهی که در طول چند دهه اخیر در این کشور در بخش مراقبت بهداشت روان صورت پذیرفته، توجه چندانی به ثبت اطلاعات بهداشت روان نشده است. در حال حاضر یک نظام کارآمد ملی ثبت بهداشت روان که بتواند نیازهای این بخش را برآورده کند وجود ندارد؛ هدف پژوهش حاضر ارائه ساختار مقدماتی نظام ثبت اطلاعات بهداشت روان در ایران بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تطبیقی نظام ملی ثبت بهداشت روان انگلستان، مالزی و ایران در سال 1383 مورد مطالعه قرار گرفت. منبع جمع آوری داده ها شامل منابع کتابخانه ای، شبکه های اطلاع رسانی و مشاوره با متخصصان داخل و خارج کشور بود. ابزار جمع آوری داده ها فرم های اطلاعاتی بود که روایی آن با نظر متخصصان تایید شد. تحلیل یافته ها به صورت نظری و مقایسه ای صورت گرفت. مدل مقدماتی نظام ملی ثبت اطلاعات بهداشت روان با توجه به شرایط اقتصادی، فرهنگی و جغرافیایی ایران تدوین گردید.
    یافته ها
    برای نظام ملی ثبت بهداشت روان ایران الگویی در شش محور اصلی پیشنهاد شد. یافته های پژوهش نشان داد که به منظور بهینهسازی ثبت اطلاعات بهداشت روان در کشور، تجدید نظر کلی در اهداف، ساختار، عناصر اطلاعاتی، معیار ثبت، فرایند گردآوری داده ها و سیستم های طبقه بندی در نظام فعلی ثبت اطلاعات بهداشت روان کشور بر اساس الگوی پیشنهادی ضرورت دارد.
    نتیجه گیری
    کمبود یک نظام ملی ثبت بهداشت روان در ایران، کشور ما را با مشکلات جدی در زمینه های کنترل و پیشگیری بیماری های روانی، انجام تحقیقات اپیدمیولوژیکی، طراحی سیاست ها و استراتژی ها برای کنترل هزینه های ناشی از اختلالات روانی و بهبود کیفیت زندگی بیماران روبه رو کرده، که امید است با به کارگیری الگوی پیشنهادی بر بسیاری از مشکلات ذکر شده فائق آییم.
    کلیدواژگان: بهداشت روانی، نظام های اطلاع رسانی، نظام های مدیریت اطلاعات
  • فرخنده اسدی، حمید مقدسی، زهرا مستانه صفحه 11
    مقدمه
    بخش خون شناسی، اطلاعات با ارزشی را در زمینه تشخیص و درمان بیماران فراهم می کند که هدف آن کمک به ارتقای سلامتی و بهبود بیماران می باشد. در این زمینه، سیستم اطلاعات این بخش موجب می شود که اطلاعات تولید شده به طور دقیق و به موقع در دسترس کاربران قرار گیرد. بر این اساس، این پژوهش با هدف بررسی وضعیت سیستم ثبت اطلاعات خون شناسی بیمارستان های آموزشی درمانی شهید بهشتی انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی سیستم اطلاعات 13 بخش خون شناسی از آزمایشگاه های بیمارستان های آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مورد بررسی قرار گرفت. حجم نمونه مطابق با حجم جامعه بود. داده ها به روش مشاهده و پرسش و به وسیله ابزارهای چک لیست و پرسشنامه جمع آوری گردید. روایی ابزار بر اساس روش اعتبار محتوا و پایایی آن نیز از طریق آزمون مجدد تعیین گردید و با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سیستم های اطلاعات خون شناسی 92/76 درصد از نوع نیمه مکانیزه و بقیه از نوع مکانیزه است. در تقسیم بندی داده ها به سه دسته بیمار، نمونه ها و تست ها، یافته ها نشانگر آن است که به طور میانگین، عناصر اطلاعاتی مربوط به بیمار در 4/79 درصد، عناصر اطلاعاتی مربوط به نمونه ها در 85/93 درصد و تمام عناصر اطلاعاتی مربوط به تست ها در این سیستم ها وجود دارد. در 5/87 درصد آنها برای پردازش داده های حاصل از تست ها از اتوآنالایزرها استفاده می شود. 80 درصد سیستم های اطلاعات خون شناسی دارای افراد مسؤول در زمینه جمع آوری، پردازش و توزیع اطلاعات هستند.
    نتیجه گیری
    با توجه به وضعیت موجود، سیستم های مکانیزه مدیریت اطلاعات خون شناسی بهتر می توانند جوابگوی نیاز کاربران باشند و در این صورت جمع آوری، پردازش و توزیع اطلاعات به نحو بهتری صورت می گیرد.
    کلیدواژگان: آزمایشگاه ها، خون شناسی، نظام های اطلاعات آزمایشگاه بالینی
  • فائزه اخلاقی، پوران رئیسی، سید موسی کاظمی صفحه 23
    مقدمه
    کدهای استاندارد و تعاریف آنها ابزار مهمی در تحقیقات، طراحی، اجرا و ارزیابی برنامه های کنترل صدمه و زیر مجموعه های آن می باشند. هدف از این مقاله تعیین میزان اجرای دستورالعمل های کد گزاری صدمات، سوختگی ها و مسمومیت ها در بیمارستان های آموزشی منتخب بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی مقایسه ای پرونده 735 بیمار با تشخیص صدمات، سوختگی و مسمومیت از بیمارستان های آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی ایران، تهران، و شهید بهشتی مورد بازبینی قرار گرفت. پرونده ها به روش نمونه گیری منظم از میان پرونده کلیه بیماران مورد نظر در 6 ماه اول سال 1385 انتخاب شد. در این انتخاب از 33 بیمارستان آموزشی موجود، 9 بیمارستان به علت عدم بستری بیماران صدمه، سوختگی و مسمومیت و 2 بیمارستان به علت عدم کاربرد کتاب ICD-10 از لیست کنار گذاشته شد. داده ها ازطریق مشاهده مستقیم و تکمیل چک لیست جمع آوری و اعتبار چک لیست با استفاده از نظر خواهی از خبرگان در رشته مورد نظر تعیین شد. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    در این پژوهش میانگین درصد میزان اجرای دستورالعمل های کد گذاری صدمات در دانشگاه های علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی به ترتیب 80/77، 64/67 و 11/70 و میزان اجرای دستورالعمل های کد گذاری علت های خارجی صدمات به ترتیب 80/57، 03/70 و 17/62 درصد بود. میانگین درصد میزان اجرای دستورالعمل های کد گذاری سوختگی ها در دانشگاه های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی به ترتیب 33/58 و 77/55 درصد و علت خارجی آن 17/54 و 33/53 درصد بود.
    نتیجه گیری
    تطابق لازم در میزان اجرای دستورالعمل های کد گذاری صدمات، مسمومیت و سوختگی ها در بین کد گذاران بیمارستان های مورد مطالعه دیده نمی شود و لازم است بر نامه های مداخله ای مد نظر قرار گیرد
    کلیدواژگان: سوختگی ها، مسمومیت، زخم ها و آسیب ها، طبقه بندی ها
  • فرزانه امین پور، محبوبه حیدری صفحه 35
    مقدمه
    تولید علم یکی از مهمترین شاخص های ارزیابی فعالیت های پژوهشی پژوهشگران یک کشور، یک منطقه و یا یک دانشگاه محسوب می شود. بر این اساس، پژوهش حاضر تولیدات علمی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعم از مقالات، کتاب ها و طرح های تحقیقاتی مصوب در سال 1385 را بررسی نموده و با تولیدات علمی همین دانشگاه در سال 1384 مقایسه کرده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای کاربردی از نوع توصیفی مقطعی بوده است. در این پژوهش کلیه طرح های تحقیقاتی مصوب، کتب تالیف و ترجمه، مقالات چاپ شده در مجلات معتبر داخلی و خارجی، مقالات ارائه شده در همایش های ملی و بین المللی مربوط به سال 1385 دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بررسی و با برونداد پژوهشی سال 1384 این دانشگاه مورد مقایسه قرار گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات پژوهش حاضر فرم جمع آوری اطلاعات بوده، داده ها با استفاده از نرم افزار Excel تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش بیانگر رشد صد درصدی در چاپ مقالات علمی نمایه شده در بانک ها و پایگاه های اطلاعاتی معتبر در سال 85 و رشد 99 درصدی در تعداد طرح های تحقیقاتی مصوب سال 85 در مقایسه با سال 84 بوده است. هر چند که مجموع تعداد مقالات ارائه شده در همایش های سال 1385 نسبت به سال 1384 رشدی معادل 95 درصد داشته اما تعداد مقالات ارائه شده در همایش های خارجی در دو سال 84 و 85 نزدیک به هم بوده است.
    نتیجه گیری
    بررسی تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان دهنده رشد قابل ملاحظه برونداد پژوهشی این دانشگاه طی سال 1385 نسبت به سال 1384 بوده است.
    کلیدواژگان: پژوهش، پایگاه های اطلاعاتی، دانشگاه ها
  • فرشید دانش، امیرحسین عبدالمجید، علیرضا رحیمی، فاطمه بابایی صفحه 43
    مقدمه
    ما در عصری زندگی می کنیم که با پدیده جهانی شدن و رشد فزاینده ارتباطات همه جانبه در فراسوی مرزهای جغرافیایی رو به رو هستیم. در چنین وضعیتی و با توجه به شرایط کنونی دنیای علم و فن آوری، متخصصان و پژوهشگران ناچار هستند به سوی ارتباطات بیشتر و پدیده «همکاری علمی» و«تالیف مشترک» روی آورند. هدف اصلی این پژوهش تعیین میزان همکاری گروهی محققان مراکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در اجرای طرح های تحقیقاتی طی سال های 1385-1380 بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی مقطعی با استفاده از روش علم سنجی انجام گرفته است. جامعه این پژوهش کلیه طرح های تحقیقاتی انجام شده در مراکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بین سال های 1380تا 1385 بود. اطلاعات ابتدا به صورت دستی و با استفاده 2 نوع فرم ورود اطلاعات که توسط محققین طراحی شده بود، وارد گردید. پس از این مرحله اطلاعات گردآوری شده در یک پایگاه اطلاعاتی در نرم افزار آماری Excel وارد گردید. پس از آن با توجه به پرسش های مطرح شده، داده ها شمارش، رتبه بندی و جهت تحلیل های لازم مرتب گردید.
    یافته ها
    در سال های مورد بررسی در مجموع 138 طرح پژوهشی اجرا شده است که در اجرای این طرح ها 617 محقق مشارکت داشته اند و میانگین تعداد پژوهشگران در هر طرح تحقیقاتی 47/4 نفر می باشد. در مورد پرکارترین پژوهشگرانی که دارای بیشترین همکاری گروهی بوده اند، مشخص شد که «محمد علی نیلفروش زاده» با همکاری در 22 طرح تحقیقاتی، «صدیقه عسگری» و «غلامعلی نادری» هر یک با مشارکت در 19 طرح تحقیقاتی بیشترین مشارکت علمی را در بین محققان داشته اند.
    نتیجه گیری
    بررسی یافته های این پژوهش حاکی از این امر است که شناسایی رشته ها و پژوهشگران پرکار می تواند راهنمایی برای سایر محققین و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان باشد تا با پژوهشگران فعال در تولید علم دانشگاه خود بیشتر آشنا شوند و بتوانند از طریق همکاری علمی با آنها، از تجارب این افراد استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: طرح پژوهش، دانشگاه ها، کارکنان پژوهشی
  • محمدرضا قانع صفحه 53
    مقدمه
    درصدی از کل استنادها شامل خود - استنادی مجله و مؤلف است و استفاده بیش از حد از این موضوع باعث می شود که رتبه مجله در سطح بالا قرار گیرد و مؤلف در بعضی موارد جزء پر استنادترین ها باشد. هدف از پژوهش حاضر تعیین خود استنادی مجله و مؤلف و تشخیص همبستگی میان ضریب تاثیر مجله و خود استنادی در حوزه علوم پزشکی در سال 1384 موجود در پایگاه گزارش های استنادی نشریات فارسی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فن آوری بود.
    روش بررسی
    این پژوهش با استفاده از روش تحلیل استنادی بر روی 34 مجله حوزه علوم پزشکی دارای ضریب تاثیر در پایگاه گزارش های استنادی نشریات فارسی انجام شد. برای این منظور به پایگاه گزارش های استنادی نشریات فارسی از محصولات مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فن آوری مراجعه و با انتخاب سال 1384 ضریب تاثیر مجلات مورد بررسی استخراج شد و تعداد خود استنادی (مؤلف و مجله) تعیین گردید. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری ضریب همبستگی، داده ها آنالیز آماری شد.
    یافته ها
    به طور کلی رابطه معنی داری، در سطح 01/0، بین ضریب تاثیر و نرخ خود استنادی وجود داشت (508/0 = r). ضریب همبستگی پیرسون رابطه معنی داری بین ضریب تاثیر با خود استنادی مجله و خود استنادی مؤلف نشان داد. با توجه به نتایج آزمون همبستگی رابطه معنی داری بین ضریب تاثیر سال 1384 و ضریب تاثیر بدون خود استنادی با تعداد مقالات مجلات مورد بررسی مشاهده نشد. بدین معنی که ضریب تاثیر مجله تحت کنترل حجم مقالات مجله نمی باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به صفر شدن ضریب تاثیر 58 درصد مجلات بعد از حذف خود استنادی و بالا بودن میزان خود استنادی در مجلات حوزه پزشکی ایران در مقایسه با تحقیقات مشابه، بدیهی است باید میزان خود استنادی (مؤلف و مجله) کاهش یابد تا مجلات در رتبه بندی، از جنبه ضریب تاثیر، جایگاه واقعی خود را پیدا کنند. در نتیجه با افزایش میزان خود استنادی (مؤلف/مجله) در نشریات، سردبیران باید در سیاست گزینش مقالات تجدید نظر نمایند.
    کلیدواژگان: نشریات، نشریات ادواری، استناد
  • فرزانه اقبال، محمدحسین یارمحمدیان، سیدعلی سیادت صفحه 65
    مقدمه
    مدیریت اطلاعات منابع انسانی به عنوان یکی از دستاوردهای نوین و ارزشمند، بزرگ ترین چالش فراروی مدیران فعلی است؛ از این رو باور عمیق بر به کارگیری و اجرای عملی شیوه ها و نظام های اطلاعاتی نوین مدیریتی در حوزه منابع انسانی، از جمله مدل تعالی سازمانی (EFQM: European Foundation for Quality Management Excellence Model) است که موجب بهبود عملکرد و اثربخشی سازمان می شود. این مدل، با ارائه معیارهای ارزیابی، سیستم اطلاعاتی برای سازمان ها ایجاد می کند تا پیشرفت ها و عملکرد خود را در زمینه کیفیت و سرآمدی سازمانی اندازه گیری کنند. هدف از این تحقیق اجرای مدل تعالی EFQM با رویکرد سیستم اطلاعاتی پروفرما در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بوده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر کاربردی و از دسته مطالعات توصیفی بود که به صورت مقطعی انجام گرفت. جامعه پژوهش 32 نفر از مدیران ستادی و معاونین آنها در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1386 را شامل می شد که به صورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش رویکرد سیستم اطلاعاتی پروفرما بر اساس مدل EFQM بود. تحلیل داده های پژوهش در سطح آمار توصیفی انجام گرفت و در نهایت با استفاده از نرم افزار SPSS و نرم افزار EFQM امتیاز هرکدام ازعناصر نه گانه مدل بر اساس منطق RADAR (Results، Approach، Deployment، Assessment and Review) محاسبه شد.
    یافته ها
    مدیریت منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این ارزیابی 516 امتیاز به خود اختصاص داد که حوزه توانمند سازها 294 و حوزه نتایج 222 امتیاز کسب نمودند. همچنین بیشترین درصد امتیاز عوامل نه گانه بودند. رهبری 61 درصد، خط مشی و استراتژی 75 درصد، کارکنان 58 درصد، منابع و شرکاء 52 درصد، فرآیندها 53 درصد، نتایج مشتری 43 درصد، نتایج کارکنان 29 درصد، نتایج جامعه 55 درصد و نتایج کلیدی عملکرد 52 درصد.
    نتیجه گیری
    اجرای رویکرد سیستم اطلاعاتی پروفرما در این مدل، منجر به تهیه یک سیستم اطلاعاتی از نقاط قوت و ضعف در 9 حوزه در مدیریت منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شد که بر این اساس و با استفاده از منطق RADAR نقاط ضعف به عنوان حوزه های بهبود مورد مداخله قرار گرفت و تغییرات پیگیری شد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی عملکرد کارکنان، مدیریت کارکنان، مدل های نظری
  • علیرضا شیروانی، علی صفدریان، آزاده علوی صفحه 75
    مقدمه
    مدیریت دانش یکی از مهمترین ابزارهای موفقیت سازمان ها در شرایط رقابتی و عصر اطلاعات است. با توجه به این که دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان پرچمداران سلامت جامعه نیز محسوب می شوند، لازمه دستیابی به جدیدترین دستاوردهای علمی و پژوهشی و استقرار مدیریت دانش در نظام سازمانی آنها اهمیتی دو چندان دارد. هدف این پژوهش تعیین میزان حاکمیت فرایندهای مدیریت دانش در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بوده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از دسته توصیفی است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل کارکنان شاغل در 7 معاونت ستادی دانشگاه با مدارک تحصیلی فوق دیپلم و بالاتر و اعضای هیات علمی (1266 نفر) می شد که از بین آنها حجم نمونه آماری محاسبه شده به نحو تصادفی سیستماتیک برابر 295 نفر بود. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوع از روش کتابخانه ای نظیر کتب و مجلات علمی و برای جمع آوری اطلاعات لازم جهت تایید یا رد فرضیات پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته با سؤالات بسته (شامل 5 سؤال جمعیت شناختی و 33 سؤال اصلی) استفاده شدکه برای بررسی روایی آن، از روش روایی صوری و پایایی آن با استفاده از ضریب Cronbach Alfa (8/93 درصد) استفاده گردید. پس از تکمیل پرسشنامه توسط اعضای نمونه آماری، با استفاده از نرم افزار SPSS خروجی های اولیه استخراج و فرضیات مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    پس از آزمون فرضیه های تحقیق نظیر شناسایی، اکتساب، توسعه، اشتراک و توزیع، بهره گیری و ذخیره سازی دانش نتایج به دست آمده نشان داد که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در هر شش فرآیند مدیریت دانش، کلیه زمینه ها جهت استقرار آن کمتر از سطح متوسط وجود داشته است.
    نتیجه گیری
    یکی از مهمترین چالش هایی که امروزه سازمان های دولتی با آن رو به رو هستند استفاده از دانش سازمانی و کاربرد آن با ابزارهای نوین مدیریتی نظیر مدیریت دانش می باشد که توجه به استفاده صحیح از آن، سازمان ها را در شرایط رقابتی حاضر توانمند ساخته، مقدمات موفقیت آنها را پدید می آورد.
|
  • Hadi Lotfnezhadafshar, Zahra Zareh Fazlollahi, Masomeh Khoshkalam, Peyman Rezaihacheso Page 1
    Introduction
    In spite of the vast improvement in the area of mental health care delivery in this country, very little attention has been given to the mental health registry. Considering the absence of an appropriate national mental health registry system in Iran, The purpose of the present study was to formulate a preliminary model for Mental Health registry in Iran.
    Methods
    In this comparative research the national mental health registry system of the United Kingdom, Malaysia and Iran were analytically reviewed. The data were collected via library sources, websites, and consultation with specialists in and out of the country. The recommendations were provided for mental health registry system in Iran taking the cultural, economical and geographical status of the country under consideration.
    Results
    A six-axis model for a national registry was proposed. The study revealed that in order to optimize the present registry system of Iran, it is necessary to review the goals, structure, data elements, information gathering techniques, registration criteria, present classification of national registration of mental health on the proposed model.
    Conclusion
    The lack of a national mental health registry system in Iran has faced this country with serious problems of control and prevention of the mental health diseases, conducting epidemiological research, developing of policies and strategies for controlling the costs of mental health problems and improving the quality of life of the patients. The proposed model in this research can serve as basis for resolving most of the mental health problems stated in above.
  • Farkhondeh Asadi, Hamid Moghaddasi, Zahra Mastaneh Page 11
    Introduction
    Hematology section provides valuable information for diagnosis and treatment of patients to improve the health of them. In this regard Hematology Information System led to deliver produced information accurately and timely. Present study aimed to analyze the situation of Hematology Information Systems in hospital laboratories.
    Methods
    In this descriptive study, 13 Hematology Information Systems of hospital laboratories in Shaheed Beheshti University of Medical Sciences were assessed. Data were gathered through observing and questioning by checklist and questionnaire tools. The questionaire content validity and its reliability were approved. The analysis of data was conducted based on descriptive analysis.
    Results
    76.92 percent of Hematology Information Systems were semi-mechanized type and others were mechanized. Dividing data to three groups, results showed averagely patient data elements were in 79.4 percent, sample data elements in 93.85 percent, and test data elements in all of the systems. In 87.5 percent of them, processing of data was done by auto-analyzers. In all of the systems, data were gathered by request forms, labels and computers. Communication networks were not used in 76.92 percent of Hematology Information Systems. Only 15.38 percent of them used the statistical softwares for data analysis. Also, only 23.08 percent of systems were applied the communication networks. 80 percent of systems had workers of data gathering, processing and distributing.
    Conclusion
    Mechanized systems can meet the user's needs better; therefore gathering, processing, and information distributing steps were done correctly.
  • Faezeh Akhlaghi, Pouran Raeissi, Seyedmousa Kazemi Page 23
    Introduction
    Standard codes and their descriptions are important tools for research, design, implementation and evaluation of the injury control program and its sub-categories.
    Methods
    In this research the medical records of 735 patients diagnosed with injuries, burns or poisonings from teaching-hospitals of the Iran, Tehran and Shahid Beheshti medical universities (N=22) were selected to be reviewed. The records were selected by systematic sampling and pertained to the first 6 months of 2006. From 33 available hospitals 22 met the criteria to be included in this research. The data were collected via a checklist and direct observation. The validity of the checklist was confirmed by experts.
    Results
    The mean percents for implementing standard codes for injuries were 77.80, 67.64, and 70.11% in teaching-hospitals of the Iran, Tehran and Shahid Beheshti medical universities. For external causes these statistics were 57.80, 70.03, and 62.17% respectively. For burns, the mean percent of implementing standard codes was 55.77 and 58.33% teaching hospitals of the Iran, Tehran and Shahid Beheshti medical universities and for external causes these statistics were 54.17 and 53.33% respectively. The teaching-hospitals of the Tehran University of Medical Sciences did not admit patients with burns and patients with poisonings were only admitted in Loghman hospital from Shahid Beheshti University of Medical Sciences. The mean percent of using standard codes for poisoning was 68.23% in this hospital and for external causes 61.27%.
    Conclusion
    The rate of implementation of standard codes varies among the universities and this condition indicates the need of an intervention program.
  • Farzaneh Aminpour, Mahboobeh Heydari Page 35
    Introduction
    Scientific Production is one of the frequently used measures of research performance of a country, a region or a university. In the present study, the number of approved research projects, congress proceedings, journal articles and books published by the researchers of Isfahan University of Medical Sciences in 2006 were identified and then compared with those of 2005.
    Methods
    We performed the present cross-sectional study by searching medical databases and assessing the related documents produced in the year 2006. Then the results were compared with the same scientific production in 2005.
    Results
    The findings showed 100% increase in published indexed and non-indexed journal articles, a growth of 99% in approved research projects and 94% in congress proceedings in 2006 compared with those in 2005.
    Conclusion
    The study indicated a significant growth in research performance of Isfahan University of Medical Sciences through 2006.
  • Farshid Danesh, Amir Hossein Abdulmajid, Alireza Rahimi, Fatemeh Babaie Page 43
    Introduction
    We face with the globalization and increasing development of communication in all aspects nowadays. As a result researchers and specialists should proceed to more communication and scientific collaboration and co- authorship, because specialists can hardly overcome all problems in research process. The main object of this paper is to identify collaboration rate among researchers in Isfahan University of medical science's related research center in carrying out research project during 2001-2006.
    Methods
    In this survey, scientometric methods were used. Statistical population was all research projects and researchers and approved research centers of Isfahan University of medical science 2001-2006. The number of projects was 138 and researchers were 617 ones. Data gathered via 2 checklists (planning by specialists) and analyzed in a excel database.
    Results
    The mean of researchers for every project is 4.47- "Mohammad Ali Nilfroosh Zadeh" with 22, "Sedighe Asghari" and "Gholam Ali Naderi" with 19 research projects had the most ones among IUMS related research center's researchers during 2001-2006.
    Conclusion
    Identifying the activist majors and researchers can help others to get familiar with them and utilize their experience through scientific collaboration.
  • Mohammad Reza Ghane Page 53
    Introduction
    It is obvious that self - citation is a part of all citations, but high self - citation rate brings high journal rank and introduce the author as the highly cited author. The purpose this study was to recognize both journal self - citation and author self - citation and find their correlation with impact factor.
    Methods
    Citation analysis was used to conduct the survey. The population includes 34 Persian Journal Citation Report's medical journals with impact factor. Since the study examined journals impact factors in 2005, the citations in 2005 to articles published in 2003 and 2004 were considered and number of self - citations was determined. Data were analyzed using SPSS software and Correlation test.
    Results
    85% of medical journals publish with 61% self - citation rate. Comparing journal performance, before and after omitting self - citation, it was found that the rank of 6.9% journals descended and the impact factor of 58.6% journals became zero meanwhile the rank of 34.5% journals improved. There was a significant correlation between impact factor and self - citation rate (P = 0.01, r = 0.508). Pearson Correlation Coefficient demonstrated a relationship between impact factor and journal self - citation and author self - citation. There was no significant correlation between impact factor and adjusted impact factor with number of articles.
    Conclusion
    Journals with low impact factor have lower self - citation. It means that self- citation has positive influence on impact factor. With regard to highly used of self - citation (61.5%) and changing of 58% journal's impact factor to zero, the number of self - citation should decrease in medical journals. At this case the journals will obtain their right rank. Consequently, with the increase of self - citation the editorials must change their article submission policy.
  • Farzaneh Eghbal, Mohammad Hossein Yarmohammadian, Seyyed Ali Seyadat Page 65
    Introduction
    Human resources information management as one of the valuable and modern achievement is the biggest challenge that managers are faced with and there is a deep believe on application and practical execution of modern managerial approaches in human resource area such as European Foundation for Quality Management (EFQM) model can cause performance improvement and organizational efficiency. EFQM presents assessment criteria information system for organization to evaluate organization performance and excellence in quality. The purpose of this study was to implement EFQM model through information system Performa system at Isfahan medical sciences university.
    Methods
    This was an applied and descriptive cross-sectional research. The study population consisted of 32 staff managers and their deputies. Data collection instrument was an approach information performa system. Collected data were analyzed through descriptive statistics using SPSS and EFQM softwares. Score for each of nine factors according to RADAR logic was calculated.
    Results
    Total score for assessment of human resource management was 516, for empowerment 294, and for results were 222. Percentage score for each of the nine factors was as follows: leadership 61%, policy and strategy 75%, employees 58%, resources and partners 52%, processes 53%, client results 43%, employees results 29%, community results 55%, and key performance results 52%.
    Conclusion
    Performa Information System approach in this model provided a system of information about strength area that needs improwment in human resources management in Isfahan University of Medical Sciences by using RADAR logic for improvement case and change were followed.
  • Alireza Shirvani, Ali Safdarian, Azadeh Alavi Page 75
    Introduction
    Knowledge management is one of the most important implements for organization's success in data age and competition situations. Nowadays, the notability (importance) of subject is to the extent that some of the organizations measure their available knowledge and reflect these measurements in reports as organization's mental investment and as an index for organization's classification. Organization's viewpoints are gradually turned from national extension to developed human. Medical universities are pioneers for society's health, achievement of modern scientific and investigation results and knowledge management's settlement in organic system have duplicated significance.
    Methods
    Existing research method was a descriptive of measurement type and from scope branch. In this study, statistic society included employees in 7 university staff assistance with diploma educational degree and upper degrees and scientific board members. The number of statistic society's staff was 1268 and among this statistic society 295 units were randomly selected.
    Results
    After assessing the hypothesis of research among sample like knowledge identity, acquisition, expansion, participation and distribution, benefiting and storage, the obtained outcomes display a weak level in every six process of knowledge management and all fields for its settlement in Isfahan University of Medical Science.
    Conclusion
    Nowadays, one of the most important challenges which governmental organizations are confronted is the usage of organic knowledge and its application with modern management's implement such as knowledge management considering right usage which makes the organization put in existing competitions situations and provide their success preliminary.